Ja då var det redan andre advent och snön ligger tjock utanför fönstren. Något som är superenkelt att göra och perfekt såhär i vintertid är denna kulinariska nöt och kolapaj. Med lite vanlijglass eller vispgrädde till så kommer du bli helnöjd.
Tar ca 40 min.
Ugn: 200 grader.
Deg:
- 4,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 200 g smör
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 3 msk vetemjöl
- 200 g hasselnötter
- 200 g mandlar
- 100 g pumpakärnor
Smält smör, socker och mjöl i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter.Hacka nötterna och fröna grovt och vänd sedan ner dem i kastrullen. Grädda därefter pajskalet i ugnen i 10 min. Häll sedan i fyllningen och grädda ytterligare 10 min. KLART!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar