9 december 2012

Nöt och kolapaj

Hej!
Ja då var det redan andre advent och snön ligger tjock utanför fönstren. Något som är superenkelt att göra och  perfekt såhär i vintertid är denna kulinariska nöt och kolapaj. Med lite vanlijglass eller vispgrädde till så kommer du bli helnöjd. 

Tar ca 40 min.
Ugn: 200 grader. 

Deg:
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g smör
Fyllning:
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 msk vetemjöl
  • 200 g hasselnötter
  • 200 g mandlar
  • 100 g pumpakärnor 
Mät upp mjöl och socker i en skål. Skär smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en smulig deg. Tryck ut degen i en rund pajform och ställ in i kylen medan fyllningen förbereds.
Smält smör, socker och mjöl i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter.Hacka nötterna och fröna grovt och vänd sedan ner dem i kastrullen. Grädda därefter pajskalet i ugnen i 10 min. Häll sedan i fyllningen och grädda ytterligare 10 min. KLART! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar